preskoči na sadržaj

Gimnazija Petra Preradovića Virovitica

Peričin čitateljski izazov
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peričin čitateljski izazov je novi školski projekt knjižnice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2021./2022., a koji za cilj ima poticanje čitanja nelektirnih djela te stvaranje osobnog, kritičkog stava, razumijevanje i poznavanje pročitanog djela, razvijanje navike čitanja kao važne komponente u procesu učenja i natjecateljskog duha te stvaranje aktivnih čitatelja i korisnika knjižnica.
 
Jedan književno-čitateljski izazov će biti objavljen jednom mjesečno na Facebook stranici projekta, a bit će tematski vezan uz stihove Preradovićeve poezije. Učenici samostalno odabiru knjigu tematski vezanu uz stihove i čitaju je jedan mjesec nakon čega pišu kraći osvrt na pročitano i osvajaju digitalnu značku za taj izazov. U školskoj se godini čita devet djela i nakon pročitanih djela i napisanih preporuka ili osvrta, učenici za trud dobivaju priznanje za ostvaren uspjeh.
 
Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta te Facebook stranici školske knjižnice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica i blogu projekta.
 
 
Upute i koraci
 


100 riječi
 
 
 
 
 
 
 
 
100 riječi novi školski projekt knjižnice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica koji se prvi puta provodi u školskoj godini 2021./2022., a koji za ciljeve ima poticanje jezičnog izražavanja kroz kraće pisane forme uobličene u kratke tekstove od stotinu riječi kao sažete misli i ideje koje se temelje na jasnim zadacima te jačanje jezičnih vještina i sposobnosti selektiranja informacija i njihovog uobličavanja u sažete, logički povezane tekstove kroz aktivnosti kreativnog pisanja.
 
Svaki će zadatak biti drugačiji: tematski drugačiji od prethodnog i manje ili više zahtjevan što će iziskivati manje ili više poticanja na kreativnost i kreativan način razmišljanja. Učenici na temelju zadane teme pišu kraći literarni tekst do stotinu riječi – na ovaj način odgovaraju na postavljeni zadatak i vježbaju sažimanje informacija i pisanje sažetaka.
 
Sve će etape projekta biti popraćene objavama na Facebook stranici projekta te Facebook stranici školske knjižnice i blogu projekta.
 
 
 
Upute i koraci
 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Novo!

Obavijesti
ESI
Zajedno kroz prirodoslovlje

Kurikulumi i priručnici

Kurikulumi i priručnici fakultativnih nastava projekta Zajedno kroz prirodoslovlje

Stem za svakog

 

 

CMS za škole logo
Gimnazija Petra Preradovića Virovitica / Trg bana Josipa Jelačića 16, HR-33000 Virovitica / gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr / ured@gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju